Maanrakentamisen työmaapäiväkirja
Kaikki työmaan tiedot yhdessä paikassa
Onko paperiset työmaapäiväkirjat hukassa? Onko työmaapäiväkirjat ja valokuvat eri järjestelmissä? Maatop tarjoaa kattavan ratkaisun työmaapäiväkirjaan; kaikki työmaan tiedot ja sähköinen allekirjoitus ovat samassa järjestelmässä muiden dokumenttien kanssa. Näin tilaaja tai valvoja saa kaikki tarpeelliset työmaan tapahtumatiedot kätevästi yhdestä paikasta sekä pääsee tarkastelemaan työmaapäiväkirjoa pidemmältä aikaväliltä. Mikä parasta, Maatopissa työmaapäiväkirja kulkee kätevästi jokaisen työntekijän taskussa mobiilisovelluksena.
Mikä työmaapäiväkirja on?
Maanrakennustyömaan työmaapäiväkirja on tärkeä dokumentti, joka pitää kirjaa työmaan tapahtumista, työvaiheista, työntekijöistä, sääolosuhteista ja muista olennaisista tiedoista. Työmaapäiväkirja on paitsi lakisääteinen velvoite myös olennainen osa työturvallisuuden ja projektin hallinnan kannalta, ja se auttaa seuraamaan työmaan edistymistä.
Maanrakennusalan työmaapäiväkirjan rakenne
1. Päivämäärä
Kirjataan päivämäärä, jolloin työmaa on käynnissä ja päivittäiset tapahtumat on dokumentoitu.
2. Sää- ja lämpötilat
Sääolosuhteet voivat vaikuttaa merkittävästi työmaahan, erityisesti maanrakennustöissä. Tällöin on tärkeää dokumentoida mm. lämpötila, tuulen voimakkuus, sateet ja pilvisyys.
3. Henkilöstö
Merkitään, ketkä työmaalla ovat olleet paikalla.
4. Käytetyt materiaalit ja kalusto
Työmaapäiväkirjaan on saatavilla materiaalilistaus, johon voidaan merkitä, mitä materiaaleja työmaalla käytetään, kuten soraa, maata, betonia, teräsbetonia ja raudoitustarvikkeita.
Kalusto, kuten kaivinkoneet, kuorma-autot, puskukoneet, murskaimet ja muut koneet tulisi myös dokumentoida, jotta voidaan varmistaa niiden tehokas käyttö ja kunnossapito.
5. Työvaiheet
Työmaapäiväkirjaan kirjataan, mitä töitä on tehty (kaivuutyöt ja täytöt) ja töiden kulku, työn keskeytykset, muutokset, yms.
6. Sovitut lisätyöt
Työmaapäiväkirjaan voi merkitä myös sovitut lisätyöt.
7. Muistutukset urakoitsijalle
Työmaapäiväkirjaan voi tarvittaessa merkitä muistutukset urakoitsijalle.
8. Tarkastukset, katselmukset, kokoukset
Viranomaistarkastusten, katselmuksien ja kokouksien aineistot voi liittää kätevästi Maatopin työmaapäiväkirjaan.
9. Muut asiat
10. Liitteet
Voit liittää työmaapäiväkirjaan kätevästi liitteitä, kuten valokuvia työmaalta.